Splošni pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko www.banex.si. S pogoji poslovanja vam skušamo olajšati nakup in povečati vaše zadovoljstvo ob uporabi izdelkov.

Splošni pogoji Spletne trgovine www.banex.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Pogodba in naročilo z obveznostjo plačila

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. O vseh podatkih o vašem spletnem naročilu boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na prodaja@banex.si

Pogodba o nakupu je sklenjena med potrošnikom in ponudnikom, ko potrošnik opravi nakup na spletni strani www.banex.si, ter od ponudnika prejme potrdilo v elektronski obliki na njegov elektronski naslov. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za potrošnika.

Nakupna pogodba je shranjena pri podjetju in jo lahko prejmete na pisno zahtevo.

Izdaja računa

Trgovina www.banex.si z dostavo naročenih artiklov kupcu pošlje tudi natisnjen račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene

Vse navedene cene izdelkov so v eur in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila, razen, če ni navedeno drugače (primeri akcij). Ko kupec  naročilo v spletni trgovini potrdi, veljajo cene, objavljene s strani podjetja Banex d.o.o., ki se zapišejo v končni potrditvi naročila. Če ni drugače navedeno, cene veljajo za en kos.

Razlaga cen

»Redna cena« je splošna cena izdelka in za kupca ne predstavlja nobene dodatne cenovne ugodnosti. Kjer je ob izdelku izpisana samo ena cena (rdeče barve), pomeni, da ima izdelek redno ceno.

»Akcijska cena« izdelka za kupca predstavlja cenovno ugodnost v obliki prihranka napram nakupu izdelka po redni ceni. Akcijska cena velja v času veljavnosti akcijske ponudbe v omejenem časovnem obdobju. To obdobje je načeloma določeno oz. določljivo datumsko in se v nekaterih primerih lahko ustrezno podaljša. Kjer je ob izdelku izpisana redna cena in nato pod redno ceno še ena cena rdeče barve s pripisano višino popusta oziroma prihranka, pomeni, da ima izdelek akcijsko ceno.
Izdelki, ki imajo akcijsko ceno so označeni z grafično oznako višine popusta.

Plačila 

Izbirate lahko med različnimi načini plačila, in sicer:

 1. Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju plačate blago ob prevzemu na domu ali drugi lokaciji po vaši izbiri, ob prevzemu paketa pokažete osebni dokument. Kupnino plačate dostavni službi Pošta Slovenije ob dostavi. Možno je le plačilo z gotovino.
Če vas v času dostave ni doma, bo poštni delavec pustil obvestilo o dostavi izdelkov v vašem nabiralniku, na podlagi katerega boste paket lahko osebno prevzeli na vam najbližji poštni enoti. Naročene izdelke v tem primeru plačate ob prevzemu v enoti Pošte Slovenije.

 1. Plačilo preko neposredne bančne transakcije

Pri izbiri načina plačila preko neposredne bančne transakcije se vam bo po zaključku nakupa odprla stran, kjer boste našli vse potrebne podatke za izvedbo plačila: številka transakcijskega računa, znesek, itd.

Plačilo najlažje in najhitreje izvedete v vaši spletni banki, lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji.

Z izvedbo naročila bomo pričeli po prejemu obvestila o prejetem plačilu.

 1. Plačilo s plačilno oz. kreditno kartico

V spletni trgovini Banex lahko plačilo poravnate s plačilnimi oziroma kreditnimi karticami. Kreditne kartice: MasterCard, Visa, American Express in plačilna kartica: Maestro.

Pri plačilu s plačilno oziroma kreditno kartico iz seznama izberite ustrezno.

Pri plačilu s plačilno kartico:

 • plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne oziroma kreditne kartice,
 • po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila.

Z izvedbo naročila bomo pričeli po prejemu obvestila o prejetem plačilu.

Postopek plačila s kartico:

 1. korak: vnos številke kartice.
 2. korak: vnos veljavnosti kartice. V primeru, da to zahteva kartica, (velja za kartici MasterCard in Visa) je potreben vnos varnostne kode vaše kartice. Če uporabljate kartico Visa ali MasterCard, je to 3-mestna številka desno od številke vaše kartice (hrbtna stran kartice).
 3. korak: V primeru, da je politika poslovanja banke, kjer imate kartico (npr. Nova KBM) takšna, da zahteva še eno kodo (8-mestna koda), se vam odpre novo okno, kjer s pomočjo ČIP kartice in OTP čitalca pridobite potrebno 8-mestno kodo.

Plačilo s plačilno oz. kreditno kartico izvedete v plačilnem okolju ponudnika plačilnega prometa. Pri izvajanju plačilnega postopka je poskrbljeno za najvišjo možno varnost podatkov o kreditnih karticah uporabnika, saj se plačilni postopek izvaja preko t.i. HTTPS protokola.

Plačilo s plačilnimi karticami poteka preko plačilnega sistema Stripe. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku podjetja, tako da je vaša varnost 100% zagotovljena. Stripe zagotavlja maksimalno varnost transakcije. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah.

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

– je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

– Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

– Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

– Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

– Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

– odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

– vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Vračilo blaga

V roku štirinajstih dni po prejemu blaga lahko potrošnik s pisnim sporočilom, brez navedbe razloga, odstopi od pogodbe o nakupu blaga. Sporočilo se šteje pravočasno, če je oddano v predpisanem roku. Blago mora kupec nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vrnjeno blago mora spremljati originalni račun, ki ste ga prejeli z blagom. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

V primeru, da je bilo zavrnjeno blago že plačano, bomo znesek računa nakazali na vaš TRR, zato vas naprošamo, da ga v pisnem sporočilu navedete.

V primeru, da vam lahko pri postopku vračila blaga lahko kakorkoli pomagamo, nas lahko pokličite na 03 757 1518 vsak delovnik med 07.00 in 15.00 uro.

Naslov za vračilo blaga je: PS LOGISTIKA, Brnčičeva ulica 45, 1231 Ljubljana Črnuče. Pripišite – ZA BANEX

Blago lahko pošljete po pošti.

Slike izdelkov

Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v spletni trgovini.  V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala.

Odveza odgovornosti

Banex d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da Banex d.o.o. v spletni trgovini ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bomo potrošnika obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Avtorske pravice

Spletna trgovina www.banex.si je v izključni lasti podjetja Banex d.o.o. Pridržujemo si vse pravice in kakršnokoli posredovanje informacij iz spletnih strani v okviru spletne trgovine je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika ali direktorja, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.

Pridržujemo si pravice do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Varovanje osebnih podatkov

Zagotavljamo vam 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov.

Vse osebne podatke bomo hranili v tajnosti in jih ne bomo posredovali nikomur brez vašega predhodnega privoljenja. S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke shranimo in uporabljamo za namene internega arhiva in statistike.

Če sodelujete v nagradni igri oziroma so v ponudbo vključena darila, vas bomo pozvali, da nam sporočite vašo davčno številko, ki jo bomo potrebovali v skladu z Zakonom o dohodnini.

Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da v roku 15 dni začasno ali trajno prenehamo uporabljati vaše podatke za namene neposrednega trženja.

Pritožbe in spori

Podjetje Banex d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Banex d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se potrošnik s podajalcem Banex d.o.o. lahko poveže telefonsko na številko 03 757 1518 ali po elektronski pošti na prodaja@banex.si. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova prodaja@banex.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Banex d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Banex d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Banex d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje Banex d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Namen piškotkov je prepoznavanje posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu do spletnega mesta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika, ki ga uporablja posamezen uporabnik, kar pomeni, da lahko vsak uporabnik za shranjevanje piškotkov po želji omeji ali pa popolnoma onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Če omenimo le nekaj glavnih razlogov za uporabo piškotkov:

 • shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani),
 • pomoč pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine),
 • pomoč pri zbiranju različnih statistik in navad spletnega uporabnika (npr. spremljanje pogostosti obiskovanja določene spletne strani…)

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove in strukture svojih spletnih strani ovrednotijo posamezne vsebine, spremljajo tipično “potovanje” posameznega uporabnika skozi vsebinsko strukturo, opredelijo šibke točke, kjer npr. izgubijo večino uporabnikov, ocenijo ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih na svojih spletnih straneh nudijo uporabnikom.

Upravljanje s piškotki

Nekateri uporabniki piškotkov ne želijo uporabljati, zato večina spletnih brskalnikov omogoča upravljanje s piškotki, kot ustreza posameznemu uporabniku. Da bi si zagotovili natančnejši nadzor nad lastno zasebnostjo v nekaterih brskalnikih pravila za upravljanje s piškotki lahko nastavite ločeno za vsako posamezno spletno mesto. Tako lahko piškotke z nepoznanih spletnih mest blokirate, omogočite pa delovanje piškotkom s spletnih strani, ki jim zaupate.

Performačni piškoti:

Piškoti naših partnerjev, ki se naložijo ob nadaljevanju uporabe spletnega mesta in skrbijo za izboljšanje uporabniške izkušnje uporabnikov in zagotavljanje vsebine, ki obiskovalce našega spletnega mesta zanima.

Osnovni podatki podjetja

Dolgi naziv: BANEX PROIZVODNO TRGOVSKO PODJETJE, D.O.O.

Kratki naziv: BANEX d.o.o.

Naslov: Oplotniška cesta 1A, 3210 Slovenske Konjice, Slovenija

Davčna številka: SI12260827

Zavezanec za DDV: DA

Matična številka: 5348382000

E-naslov: prodaja@banex.si

Transakcijski račun:

Delavska hranilnica d.d , Ljubljana

IBAN: SI56 6100 0001 2490 261

SWIFT: HDELSI22

Košarica
V košarici ni izdelkov!
GARANCIJA ZADOVOLJSTVA
Zagotavljamo varen nakup, če z izdelki ne boste 100% zadovoljni, nam jih lahko vrnete v roku 14 dni.

Brezplačna dostava pri nakupu nad 30,00 €
Nadaljuj z nakupovanjem